Collin Beijk/McGorro

Hoe kom je aan je artiestennaam?
Collin is mijn echte voornaam en die hoor je niet zo vaak. Het McGorro is door vrienden bedacht. Gorro betekent in het Spaans, hoed, pet of muts. Vroeger toen ik lang haar had ging ik de deur niet uit zonder muts of pet op. Mc hebben ze ervoor gezet omdat ik een Schotse naam heb en omdat ik dol ben op de McDonalds. Het is allemaal een beetje verleden tijd, maar Afrojack heeft ook al sinds 2006 geen Afro meer, so who cares.

Waar en wanneer ben je geboren?
Rotterdam op een koude 11 december in 1986

Waar is Oost, West. Thuis best voor jou?
Moeilijke vraag aangezien ik nog niet helemaal geaard ben in Eindhoven na 26 jaar in Berkel en Rodenrijs gewoond te hebben. Dat lieve kleine dorpje en het grote Rotterdam waar ik naast woonde voelen nog altijd als thuiskomen. Toch begint Eindhoven hoe langer hoe meer echt als thuis te voelen.

Mixed Up is leuk, maar daarmee betaal je de rekeningen niet, wat doe je ernaast?
Ik probeer af te studeren aan de opleiding journalistiek Tilburg als radio journalist. Verder klus ik bij als freelance verslaggever, dj en voice over.

Mixed Up is natuurlijk je passie en roeping, tijd voor andere hobby’s?
Ik probeer van m’n hobby m’n werk te maken. Sinds m’n twaalfde maak ik al radio als vrijwilliger. Eerst bij RTV Lansingerland 13 jaar en sinds kort bij Studio040 en Glow FM. Dat is een hobby ja. Verder mountainbike ik graag en ik ben dol op motorsport en films. Daarnaast schijn ik een beetje van muziek te houden…

Wat doe je bij het programma Mixed Up?
Wat doe ik eigenlijk niet lijkt me een betere vraag! Presenteren, productie, verslaggeving, interviews, montage en internet redactie. Helaas mix ik relatief weinig, maar daarvoor hebben we genoeg andere pro’s!

Hoe ben je bij Mixed Up terecht gekomen?
Ik ben door vroegere collega’s Steve Severo en Viccus house muziek leuk gaan vinden en het toenmalige danceprogramma stopte ermee. Toen ben ik zelf maar een danceprogramma gestart bij RTV Lansingerland, Mixed Up dus. Na mijn verhuizing naar Eindhoven ben ik na een sabbatical van ruim een jaar weer met het programma begonnen bij Glow FM.

Wat zijn jouw drie favoriete interviews in Mixed Up?
Moeilijk, want ik waardeer elk interview omdat dj’s daar veel tijd voor vrijmaken. Als ik moet kiezen: Chocolate Puma in 2011, een lang gekoesterde wens, een flinke uitdaging en ik was heel zenuwachtig. De interviews met Laidback Luke zijn altijd erg relax en open, bijzonder met zo’n belachelijk schema als hij heeft en als je beseft hoe groot hij is. Gelukkig is Luke echt heel down to earth, behulpzaam en aardig. Verder zijn de interviews met Jesse Voorn altijd erg leuk op het Amsterdamse terras van café De Pont. Hij is zelf radiojournalist geweest en heeft mij ook eens geïnterviewd toen Mixed Up stopte in 2012. Heel bijzonder!

Wat zijn jouw drie favoriete guestmixen in Mixed Up?
Met stip op één de guestmixen van Laidback Luke. Hij steunt ons al jaren en maakt elke keer, ondanks zijn belachelijk drukke agenda, een speciale exclusieve mix. Hulde! Daarnaast beleef ik goede herinneringen aan Avicii en onlangs Showtek met daarin twee wereldprimeurs! Maar ik geniet van elke guestmix, er zit veel tijd en liefde van de dj’s in.

Wie zijn je vijf favoriete dj’s?
Chocolate Puma, The Shapeshifters, Laidback Luke, Steve Angello, Dyro

Wat zijn je vijf favoriete labels?
Defected Records, Toolroom Records, SIZE Records, Axtone Records, Spinnin Deep is erg fijn en mag ik Mixmash Records van Laidback Luke ook stiekem toevoegen? Verrassende releases altijd!

Meest epische dance track ooit?
Steve Angello, Axwell, Sebastian Ingrosso & Laidback Luke ft. Deborah Cox – Leave The World Behind (Original Mix) – Axtone Records

Wat is naast Mixed Up je favoriete danceprogramma op de radio?
Pete Tong op BBC Radio 1, dat probeer ik altijd even terug te luisteren. Veel interviews, nieuws, primeurs en exclusieve features! Daarnaast, dat Engels klinkt zoveel vetter dan Nederlands!

Vat het programma Mixed Up in twee zinnen samen:
Eén is genoeg: Het enige journalistiek verantwoorde danceprogramma van Nederland dat laat horen dat je niet groot hoeft te zijn om grootste dingen neer te zetten.

 

 
Comments
 
Comments

No comments yet.