Collin Beijk/McGorro

Collin Beijk (32) is de presentator en bedenker van het danceprogramma Mixed Up. Geboren in Rotterdam en opgegroeid in het naastgelegen dorpje Berkel en Rodenrijs. Bij de lokale omroep daar zaten ze ineens zonder danceprogramma. Beijk besloot de uitdaging aan te gaan enkele bevriende DJ’s. En ook al was de presentator zijn kennis van dancemuziek beperkt, met hulp die bevriende DJ’s en zijn journalistieke nieuwsgierigheid wist hij al snel de grootste DJ’s uit binnen- en buitenland voor Mixed Up te strikken.

Ook als club DJ timmerde Beijk aan de weg. Zo stond hij vijf jaar lang in de Rotterdamse Club Bikini en draaide hij een zomer lang als resident in een Club Orange aan het Gardameer in Italië. En dat terwijl hij helemaal geen ambities had om professioneel DJ/producer te worden. Alleen als je de kans krijgt om je favoriete house platen voor een dansende menigte te draaien, daar zegt niemand nee tegen. De ambities van Beijk hebben sinds zijn dertiende altijd bij de radio gelegen. Het combineren van journalistiek, radio en house is voor hem het mooiste wat er is.

Na vijf jaar alle Nederlandse dancefestivals afstruinen en honderden mixen en interviews, stopte het Mixed Up avontuur bij de lokale omroep Lansingerland FM. Maar een jaar later was Beijk alweer terug met Mixed Up. Dit keer bij Glow FM in Eindhoven, waar hij naartoe verhuist is voor de liefde. Aan de hand van Mixed Up deed Glow FM als zender steeds vaker verslag van die dancefestivals, DJ’s komen zelf naar de zender toe en er wordt zelfs live vanaf de festivals radio gemaakt.

Inmiddels is Collin Beijk alweer vijf jaar bij Glow FM te horen. Hij is zelfs zendermanager geweest en maakt inmiddels ook radio en tv bij Omroep Brabant. De liefde voor house muziek is nog altijd even sterk net als het radiohart en daarom presenteert en produceert hij na ruim tien jaar nog altijd met veel liefde het danceprogramma Mixed Up.

 
Comments
 
Comments

No comments yet.