Gijs Laureijs/Gustav White

Gustav WhiteHoe kom je aan je artiestennaam?
Dus ik ben artiest? Nice! Gustav is lange tijd mijn bijnaam geweest op de middelbare school. Ik vond het zelf wel cool klinken. Dus ik wilde daar iets mee doen. White, is meer te danken aan Sensation. Mijn oude trancehelden stonden daar te draaien en mede daardoor ben ik zelf ooit achter de draaitafels gaan staan.

Waar en wanneer ben je geboren?
Geboren op 6 maart 1990 in Eindhoven, maar getogen in het pittoreske Knegsel. Eén van De Acht Zaligheden in de Brabantse Kempen.

Waar is Oost, West. Thuis best voor jou?
Thuis is voor mij in Veldhoven. Maar ik voel me ook als een vis in het water op vrijwel ieder (dance)festival of natuurlijk achter de draaitafel. En dan vergeet ik bijna de studio van Glow FM nog te noemen.

Mixed Up is leuk, maar daarmee betaal je de rekeningen niet, wat doe je ernaast?
Helaas niet nee, kunnen we daar niets voor regelen? Nee, alle gekheid op een stokje. Ik studeer economie en klus wat bij als dj. Daarnaast werk ik bij mijn moeder in een winkel met allerlei soorten versspecialiteiten.

Mixed Up is natuurlijk je passie en roeping, tijd voor andere hobby’s?
True! Daar houdt het echter niet bij op. Ik sta af en toe op de planken in het theater. En iedere zaterdag van 22:00 tot middernacht breng ik je nog vette beats in MidKnightMixtape op Glow FM. Dat doe ik allebei erg graag. Daarnaast sta ik ook iets te vaak op festivals, telt dat als hobby?

Wat doe je bij het programma Mixed Up?
Ik ben voornamelijk de sidekick van Collin. En met een beetje geluk, stoomt hij me klaar voor het grotere werk in de toekomst. Daarnaast interview ik af en toe een artiest en je zult me ook weleens als resident achter de draaitafels aantreffen bij Mixed Up.

Hoe ben je bij Mixed Up terecht gekomen?
Het ging allemaal heel snel. Ik maakte een mashup voor Met Bart en Ziel, een ander programma op Glow FM. De mashes werden een terugkerend onderdeel in die show. Dat groeide weer uit tot een eigen programma op de zaterdagavond. En voor ik het wist zat ik nietsvermoedend op een vergadering in de studio van Glow FM. Daar sprak ik Collin, net als ik een house nerd in hart en nieren. The rest is history.

Wat zijn jouw favoriete interviews in Mixed Up?
Het interview dat Collin hield met de broers van Showtek staat me nog heel erg goed bij. Het was mijn eerste keer dat ik mee backstage mocht bij een groot evenement. En die jongens waren super ontspannen en aardig. Dat zal ik niet snel vergeten. Maar mijn favoriete interview by far, is het live interview dat Collin met mij hield, terwijl ik volledig hyped en licht aangeschoten op een hotelkamer in Zweden zat. Ik was daar voor het Summerburst Festival. Het vetste festival waar ik ooit ben geweest. Je kunt het hier terugluisteren.

Gustav White 03.jpgWat zijn jouw drie favoriete guestmixen in Mixed Up?
Tommy Trash, Revero (live) en D-wayne (live)

Wie zijn je vijf favoriete dj’s?
Hardwell, Dyro, Steve Angello, Fedde Le Grand en Roul and Doors

Wat zijn je vijf favoriete labels?
Revealed Recordings, SIZE Records, Flamingo Recordings, Spinnin’ Records, Refune Records

Meest epische dance track ooit?

Dat is in ieder geval de beste dance track in mijn ogen/oren. Maar wel graag nog een eervolle vermelding voor Vicetone feat. Barack Obama – Hope (Original Mix), als we het dan toch over episch hebben.

Wat is naast Mixed Up je favoriete danceprogramma op de radio?
Hardwell On Air

Vat het programma Mixed Up in twee zinnen samen:
Mixed Up is het bewijs dat de serieuze kant en de entertainment kant van dancemuziek hand in hand kunnen gaan. Plus, het is gewoon onwijs vet!

 
Comments
 
Comments

No comments yet.