All posts in 2014

Het afgelopen festivalseizoen kwamen we de Bassjackers bijna elke week wel tegen. De afgelopen maanden zaten ze veel in het buitenland. Onder andere in Amerika voor de X tour met Dyro.

We hadden al een poosje niets meer gehoord van Ralph en Marlon die samen het duo Bassjackers vormen. Stil hebben ze absoluut niet gezeten. Marlon heeft de nodige airmiles verzamelt en Ralph heeft zichzelf opgesloten in de studio.

Het resultaat is een nieuwe samenwerking met Dyro. Na het succes van Grid op Spinnin Records, is er nu een opvolger met X. Inderdaad vernoemd naar de gezamenlijke tour door Amerika de afgelopen weken.

Er ook ook een paar nieuwe samenwerkingen aan. Ralph van de Bassjackers vertelt er uitgebreid over terwijl Marlon onderweg is naar Oostenrijk. Gevolg: Twee primeurs over samenwerkingen, een exclusieve nummer één en tien vette platen op een rij!

Read more

Over muziek praten met house legenden DJ Roog en Erick Eerdhuizen, je bent zo een uur verder! We hebben het met moeite korter weten te houden voor de top 10 chart!

Roog en Erick hebben beiden natuurlijk een geweldige solo carriere, maar als het duo Housequake doen ze elk jaar een paar gigs en één of twee releases.

Binnenkort komt er weer zo’n dikke nieuwe release aan, op Flamingo Recordings. Het label van twee andere ‘oud gedienden’ Funkerman en Fedde Le Grand. Daarnaast treedt Housequake op in de Heineken Music Hall.

Reden genoeg om uitgebreid over hun tien favoriete tracks van dit moment te kletsen. We hadden zo een uur door kunnen gaan, maar kozen er toch voor een hele dikke nummer één te laten horen.

Read more

Een primeur in Mixed Up, want voor het eerst brengt een interview ons in Zwitserland. Dj/producer Askery presenteert zijn tien favoriete tracks van dit moment in Mixed Up!

De middag voor de show kregen we van platenlabel ZeroThree Music een e-mail met daarin de promo van Control, een samenwerking tussen Gregori Klosman en Askery. Dat hebben de buren geweten, want wat een geweldige plaat!

Wie is Askery, wat is z’n achtergrond, hoe zit het met die samenwerking met Gregori Klosman, welke platen komen er nog meer aan? Allemaal vragen die de Zwitser beantwoord in zijn top 10 chart interview.

Overigens zou je Askery wel moeten kennen. Een poosje geleden hadden we GLOWINTHEDARK in de show en die hadden toen net een samenwerking met Askery, getiteld Bombay, uitgebracht op Trice Armada.

Read more

Het roer is omgegaan bij Revero. De dj/producer uit de stal van Laidback Luke zijn label Mixmash Records komt met nieuwe muziek sluit 2014 met een van z’n laatste producties ‘oude stijl’.

Eerder de jaar was Revero bij ons te gast in de studio en toen liet hij enkele wat rauwere producties horen zoals het door ons geliefde Orange Dust. Dat was toen nog een experiment, maar Revero’s muzikale hart blijkt toch meer in die hoek te liggen.

We nemen uiteraard zijn favoriete tracks van dit moment en opvallend is dat er geen enkele track van Mixmash in te vinden is, maar hij op dit moment erg fan is van de Zweedse house sound van labels als SIZE Records. Niet dat Mixmash voor hem afgedaan heeft…

In zijn chart vinden we namelijk een remix voor Laidback Luke & Marc Benjamin hun hit We’re Forever en die gaat binnenkort gratis weggeven worden. In Mixed Up mochten we deze meer progressive track van hem alvast draaien!

Read more

Het was een poosje stil rond Roul and Doors, maar het dj/producers duo is nu helemaal terug. Te beginnen met een nieuwe release op Flamingo Recordings.

Roel en Stijn staan bekend om hun energieke house tracks die net even anders dan anders zijn. Roul and Doors heeft een eigen sound en houdt daar goed aan vast zonder zich erop blind te staren.

Met een net verbouwde studio moeten er de komende tijd veel nieuwe releases komen. Als hun nieuwe track Down On This daar een voorbode van is, dan kunnen wij niet wachten.

Tijd om even bij te kletsen dus vanuit hun upgradede studio in Utrecht en Roul and Doors hun tien favoriete platen op een rijtje te laten zetten

Read more

We nemen je het niet kwalijk als je CaPa nog niet kent. Alleen wij denken dat de Zweeds/Iraanse dj/producer snel naam gaat maken in de scene.

Dat kan ook niet anders als je platen uitbrengt op labels als Toolroom Records en zelfs een remix maakt voor Icona Pop. Ook bracht hij onlangs het nummer Walls uit op ZeroThree Music. CaPa staat voor ‘echte’ progressive house zonder dat het teveel op trance lijkt.

Er komt een nieuwe track aan samen met de vocaliste Powerdress. Het kan je haast niet ontgaan zijn want Digits krijgt support van Martin Garrix, Tiësto, Armin van Buuren, Firebeatz, Above and Beyond, Paul van Dyk, EDX, Sander van Doorn en wie eigenlijk niet?

Tijd dus om met dit talent bij te kletsen vlak voor de release van Digits op ZeroThree Music. Wie is CaPa en vooral, wat staat er in zijn top 10 chart dit moment, we vroegen het hem zelf!

Read more

Jesse Voorn is vriend van de show, voormalig Brabander, maar tegenwoordig Amsterdammer en komt met veel nieuwe releases de komende tijd. Goede timing zo rond het Amsterdam Dance Event!

Volgende week is het zover, ’s werelds grootse meerdaagse dancefestival in hartje Amsterdam. Jesse Voorn heeft weliswaar geen grootse plannen, maar kan wel lekker op de fiets al z’n muziekvrienden opzoeken.

Uiteraard laat hij dan ook zijn nieuwste releases horen, want er komen er veel aan. Onder andere eentje maandag op Protocol Recordings. We kunnen niet anders zeggen dan dat zijn nieuwe management er werk van maakt!

Vraag is natuurlijk wat Jesse Voor zijn tien favoriete tunes zijn voor dat aankomende Amsterdam Dance Event? Hij vertelt het zelf en op nummer één natuurlijk een exclusief kadootje van de dj/producer.

Read more

Mixed Up heeft inmiddels veel vrienden gemaakt in de dance industrie, Henrix uit Miami is er eentje van. En er komt een nieuwe samenwerking met Digital LAB, dus tijd voor een top 10 chart!

Meestal houdt Henrix ons goed op de hoogte van wat er uitkomt, maar zijn nieuwe samenwerking met Digital LAB op Fuze Records kwam als een verrassing voor ons. Een aangenaam verrassing, dat dan weer wel! Henrix heeft z’n favoriete en nieuwste tracks daarom maar even op een rijtje gezet.

De Amerikaanse dj/producer heeft veel nieuwe tracks en is hard bezig nieuwe genres binnen de elektronische muziek te ontdekken en produceren. Een goed voorbeeld daarvan is de nummer 1 van zijn chart. Erg vernieuwend en vet gedaan!

Originaliteit en creativiteit zijn op dit moment de sleutelwoorden bij Henrix. Hij was er een beetje klaar mee om telkens in de basis hetzelfde te doen. Ach, als het leidt tot zulke remixen als In My Mind en tegerlijktijd knallers als Pulse vinden wij dat niet erg.

Read more

Voor alles een eerste keer, dus ook voor de eerste Zuid-Amerikaans dj/producer in Mixed Up. Die eer is aan FTampa uit Brazilië want de dj/producer timmert flink aan de weg!

Felipe Augusto Ramos, beter bekend als FTampa, is één van de weinige Zuid Amerikaanse ‘EDM’ dj’s die internationaal echt een rol speelt. We hebben nog Felguk en Paniek, maar dan houdt het wel een beetje op.

FTampa zegt dat het komt omdat ‘EDM’ in ieder geval in Brazilië pas net in opkomst is. In ieder geval heeft het land met FTampa een goede EDM ambassadeur gezien zijn releases op DOORN Records, Spinnin Records, Vicous en Revealed Recordings.

De Braziliaan vertelt vanuit Amerika tijdens zijn tour over zijn favoriete tien tracks van dit moment en ook hoe zijn samenwerking met Quintino, Slammer, tot stand is gekomen.

Read more

Sandro Silva komt gewoon uit Zoetermeer, maar heeft die plaats en zelfs Nederland maar weinig gezien deze zomer. Gelukkig is zijn studio waar zijn laptop is en dus is er nieuwe muziek van Silva!

Met de nummer 1 hit Epic beleefde Sandro Silva samen met Quintino zijn definitieve doorbraak, maar de dj/producer is verre van een eendagsvlieg. Dat blijkt wel uit de vele releases die dit jaar al van hem uitkwamen.

Miraj, Throne, Chasing Dreams samen met D.O.D. en laatst nog Symphony op Revealed Recordings samen met Arston. P.L.U.R is de nieuwe track van Sandro Silva en uiteraard staat die aankomende release in z’n top 10.

Voor de Nederlandse fans van Sandro Silva is er goed nieuws, want na zijn tour door Azië en nu het clubseizoen weer begonnen is, vind je de dj ook weer wat vaker in Nederland te beginnen met de Mixmash labelnight tijdens het Amsterdam Dance Event.

Read more