All posts in 2012

De allerlaatste Mixed Up essential komt van Steve Angello en Third Party. Waar de lichten voor deze plaat aan gaan, doven ze voor Mixed Up

Gisteren uitgebracht op Steve Angello zijn eigen label Size en vandaag al Mixed Up essential in onze laatste uitzending. Voor de verandering komt Angello weer met een fijne progressive track, want die electro platen van de laatste tijd, dat vonden we toch niet zijn sterkste kant.

Third Party gaat de laatste tijd ook erg lekker met samenwerkingen met Cicada, Lolleatta Holloway en nu Steve Angello. Tel daarbij remixen op voor o.a. Tiësto, Swedish House Mafia en Wynter Gorden en dan weet je genoeg. Third Party is here to stay!

Read more

Hoe leggen we dit uit? Twee Mixed Up essentials in één week. Heel simpel, door de hectiek van het Amsterdam Dance Event (ADE) hebben we deze bazen plaat over het hoofd gezien

Eerlijk is eerlijk, we moeten bekennen dat deze dikke release op Axtone van afgelopen woensdag ook niet in de show zit. De reden is simpel, want de show van vandaag is deels gisteren en deels vandaag in Amsterdam opgenomen. Allemaal vanwege het ADE, waar wij ook druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de laatste show van volgende week.

Genoeg excuses! De remix van Discopolis met Commited To Sparkle Motion door het Nederlandse duo DubVision benadert het woord ‘geniaal’. Wat een prachtige plaat, de vocalen, de tekst, de emotie, alles klopt aan deze plaat. Je kan er niet alleen helemaal op uit je dak, hij luistert ook heerlijk weg.

Read more

Waar het bij Reload met Sebastian Ingrosso een beetje zoeken was naar de Tommy Trash invloeden, is Sunrise een echte Tommy Trash plaat. And we like it!

Binnen drie weken twee keer Mixed Up essential zijn, dan doe je het gewoon goed. We betwijfelen alleen of dit net zo’n grote hit gaat worden als Reload waar de loftrompeten nog steeds over afgestoken worden.

Het Australische duo The Aston Shuffle werkte voor het eerst samen met hun landgenoot Tommy Trash en wat ons betreft mogen ze vaker samenwerken. De release van Sunrise, ook wel bekend onder de naam Won’t Get Lost was gisteren op Axtone. Het label van Axwell.

Read more

Zonder de plaat gehoord te hebben, weet je door de dj’s al dat dit een snoeiharde plaat moet zijn. Het valt op zich nog mee en dat komt de plaat ook zeker ten goede

Phat Brahms verwijst uiteraard naar de Duitse componist en pianist Johannes Brahms. Phat Brahms bevat namelijk een sample van Hungarian Dance No. 5. De fans van Brahms vinden dit natuurlijk niks en de componist draait zich waarschijnlijk om in zijn graf, maar Tomorrowland ontplofte op deze plaat.

De Belgische broers Dimitri Vegas & Like Mike werkten al eerder samen met Indonesiër Angger Dimas, maar het is de eerste keer dat ze een plaat met de Amerikaan Steve Aoki maakten. Gevolg: Een knaller van een festivalplaat! De plaat is afgelopen dinsdag uitgebracht op Aoki’s label DimMak.

Read more

Al maanden werd er reikhalzend uitgekeken naar deze samenwerking tussen Sebastian Ingrosso en Tommy Trash. Volgens sommigen Sebastian’s beste release ooit!

Dat laatste gaat ons wat ver. Sebastien Ingrosso is natuurlijk ook een derde van de Swedish House Mafia en Leave The World Behind staat wat ons betreft nog altijd eenzaam aan de top. Bij Mixed Up snappen we de hosanna rond Reload niet helemaal…

Reload is gisteren uitgekomen op Sebastian zijn eigen label Refune. Het is een heel goede progressive plaat die zeker epische vormen aanneemt, maar is het de plaat van het decennium? Het jaar? Het seizoen? Nee, misschien wel de plaat van dit moment, want met de support zit het wel goed van deze knaller.

Read more

Het remixen van een poplegende als Michael Jackson is vragen om gezeik, zeker als je dan ook nog een kraker als Bad onder handen neemt. Afrojack deed het toch

Is dit Afrojack zijn beste productie ooit? Nee, dat niet. Is het een eer om de King of Pop te mogen remixen? Ja! Heeft Afrojack het origineel in zijn waarde gelaten? Zeer zeker! Al met al toch complimenten aan de Spijkenisser.

Uiteraard kreeg Afrojack van de die hard Jackson fans en de house puristen een karrevracht aan stront over zich heen, maar wij bij Mixed Up zijn wel gecharmeerd van deze overigens erg lange remix. Daarnaast, geen dansvloer waar deze plaat geen waardering zal krijgen. Wie kan namelijk nou niet Bad mee blèren? Wel, nu kan je er ook op springen.

Read more

Vorige week al exclusief in Mixed Up, deze week gebombardeerd tot must have voor elke dj en house liefhebber: Firebeatz & Schella met Dear New York

Het gaat Tim Smulders en Jurre van Doeselaar uit Goirle en Hilversum voor de wind. Beiden zijn inmiddels afgestudeerd producer aan de rockacademie in Tilburg en scoren tussen door hit na hit. Afgelopen maandag kwam Dear New York uit op Spinnin Records.

Het zou ons niet verbazen als deze plaat met de Rotterdamse vocalist Schella binnen no-time hoge ogen gooit in de Beatport Top 100 en zo doorknalt naar een notering in de top 10.

Wat opvalt is dat Firebeatz wel steeds stevigere platen uitbrengt, waar er eerst nog vaak raakvlakken waren met tech house en progressive is het nu honderd procent electro house wat het duo uitbrengt. Daar is niets op tegen, zeker niet als ze zo origineel blijven met goede vocalen en samples, maar Firebeatz kan heel veel meer!

Read more

Bij Mixed Up houden van trommels, van percussie en zomerse sferen. Bij de Portugees Pedro Carrilho zit je dan helemaal goed met Bandumba

Vorige week kregen we deze track van de mensen van Defected Records in de mail, deze week is het de plaat waarvan wij zeggen dat je hem absoluut aan je collectie moet toevoegen.

De Portugees Pedro Carrilho is sinds 2011 druk aan het produceren. We zagen al allerlei genres voorbij komen als progressive en techno. Met deze heerlijke house plaat op Copyright Recordings lijkt hij de juiste weg ingeslagen te zijn, want er komen nog meer zomerse house tracks aan vol heerlijke percussie!

Read more

Bij Mixed Up zijn we fan van zowel Dirty South als Alesso. Als ze dan samen een plaat maken dan is de kans groot dat deze essential wordt. En zo geschiede het

Half mei tijdens Electric Daisy Carnaval in New York beleefde City Of Dreams zijn primeur bij het grote publiek. Daar lieten zowel Alesso als Dirty South hun samenwerking voor het eerst horen. Vanaf dat moment werd er reikhalzend naar de track uitgekeken.

Lange tijd was onduidelijk wanneer City of Dreams uitgebracht zou worden, maar afgelopen maandag was het dan zover. Uiteraard werd de plaat uitgebracht op Dirty South zijn eigen label Phazing. De samenwerking tussen de Australiër en het zoveelste Zweedse wonderkind Alesso knalde binnen no-time naar de nummer 1 positie in de Beatport top 100.

Read more

Begin deze zomer was daar ineens een preview van een samenwerking tussen Sander van Doorn en jong talent Julian Jordan. Kangaroo, niet bepaald een doorsnee progressive/electro track, maar wel erg lekker

Afgelopen maandag was de release van Kangaroo op Sander van Doorn zijn eigen label Doorn Records. Samen met de 17-jarige Julian Dobbenberg, beter bekend als Julian Jordan, introduceerde Van Doorn Kangaroo tijdens Emporium Festival. Tijdens het festival werd ook een coole videoclip opgenomen voor de preview van de track die op YouTube al meer dan een half miljoen views trok.

Kangaroo is een waardige opvolger van Sander van Doorn zijn vorige release ‘Nothing Inside’ en werkt in de club net zo goed als op een festival. We kunnen er verder kort over zijn, Kangaroo is een ‘must have’ voor elke house liefhebber en zelfrespecterende dj. Al was het maar omdat de track vandaag nummer één in de general Beatport chart werd.

Read more