All posts in Geen categorie

Wat hebben de Duitse techno DJ/producer ASYS, Sophie Francis en Collin Jax gemeen? Ze zijn allemaal te bewonderen in Mixed Up en ze doen de naam van het programma weer eer aan. Zo’n beetje elk dance genre kwam voorbij.

Met Sophie Francis hebben we het over haar nieuwe releases op Spinnin Records en het aankomende festivalseizoen. Uiteraard kijken we ook met een schuin oog naar Miami. Daar vindt dit weekend het Ultra Music Festival plaats. Zeg maar de kick-off van het internationale festivalseizoen.

De Duitse DJ/producer ASYS staat al enige tijd op nummer één in de techno chart van danceplatform Beatport. Een dikke prestatie als je ziet wie zijn concurrentie is. Omdat we al vaker het verzoek hebben gekregen om meer techno te draaien in Mixed Up, maken we kennis met de ASYS.

En natuurlijk is onze resident Collin Jax ook weer van de partij. Het Eindhovense talent van de Herman Brood Academie laat zijn aankomende release voor het eerst horen!


Tracklist Mixed Up uur 01 – 23:00 t/m 00:00 mixed by Collin Beijk

01: Ferreck Dawn & Robosonic feat. Nikki Ambers – In My Arms (Vocal Mix) – Defected
02: Jack Back – Survivor (Original Mix) – DFTD
03: Sllash & Doppe – Alegria (Original Mix) – Toolroom Records
04: Eddie Thoneick – Fuego (Extended Mix) – Axtone
05: Dido – Give You Up (Mark Knight Remix) – Toolroom Records
06: David Pietras feat. Nino Lucarelli – Remedy (Extended Mix) – Protocol Recordings
07: Corey James – DNA (Extended Mix) – SIZE Records
08: Thomas Newson – La Dingo (Extended Mix) – SONO Music
09: Sophie Francis – Lose My Mind (Extended Mix) – Spinnin Records
10: Sick Individuals – Luna (Extended Mix) – Revealed Recordings
11: Julian Jordan & Seth Hills – Backfire (Extended Mix) – STMPD Records
12: David Guetta & Brooks feat. Loote – Better When You’re Gone (Extended Mix) – Parlophone France
13: Leandro Da Silva – Chicaboom (Extended Mix) – SPRS
14: Bookashade – Trespass 2019 (Mark Knight Remix) – Toolroom Traxx
15: David Tort & DJ Ruff – Wild Girl (Original Mix) – Toolroom Traxx

Ze zijn officieel terug! De Swedish House Mafia gaat weer touren maakte ze afgelopen maandag bekend. Dat vieren we vanavond met een ‘tribute’ natuurlijk!

Eerlijk is eerlijk, de persconferentie van deze week was voor veel mensen verwarrend, want de drie DJ/producers spraken alleen Zweeds. Gelukkig volgde er snel artikelen in een een taal die wel te begrijpen was: De Swedish House Mafia gaat weer optreden in 2019 en komt met nieuwe muziek.

Ze brachten maar zes eigen nummers uit en twee samen met Laidback Luke. Toch wist de Swedish House Mafia een enorme fanbase en hype te creëren. In 2013 was er een heuse afscheidstour en in maart dit jaar keerde ze eenmalig terug voor het jubileum van Ultra Music Festival, waar ze hun laatste optreden hadden.

Dat eenmalige optreden blijft dus niet eenmalig. Zaterdag 4 mei in de Tele2 Arena in Stockholm keren Axwell, Ingrosso en Steve Angello terug als Swedish House Mafia. En meer optredens zullen er volgen. De kaartverkoop voor hun optreden in Zweden is inmiddels gestart en we hopen dat Nederland ook snel wordt toegevoegd aan de tour.

Read more

Tot dusver bracht Schella alleen house tracks met Firebeatz uit. De Tilburger kwam deze week met de release van ‘I Can Feel U’ op Ignite Recordings.

De van oorsprong Drum ’n Bass producer Schella is alles behalve een nieuw gezicht in de house scene. Hij tekende al voor de nodige releases op Spinnin Records. Inmiddels is hij nauw betrokken bij het label Ignite Recordings van Firebeatz.

Niet verwonderlijk dat hij dan ook daar een nieuwe samenwerking uitbracht, alleen niet met Firebeatz, maar met Pexem.

Read more

Als je vaker naar Mixed Up luistert, weet je inmiddels dat we soms de muziek laten spreken in plaats van de artiesten. Vanavond was het week raak, drie uur lang ongegeneerd rammen!

Het was de week dat Martin Garrix de Kilimanjaro wist te bedwingen, de hoogste berg van Afrika. Zes kilometer bijna in Tanzania. Het was ook de week dat Steve Angello zijn album Wild Youth wereldwijd uitgebracht werd. Angello deed er drie jaar over om het af te ronden.

Deze week zag ook de line up van Awakenings het levenslicht. Mixed Up resident Glenn Dale gaat voortaan door het leven gaat als Glen Dale. Merknaam dingetje, de toffe mixen en tracks blijven gewoon hetzelfde! En er was ook een borrel bij Cloud9/Armada, die zou om 23:00 uur afgelopen zijn, zou.

Veel DJ’s hebben zich opgesloten in hun studio om die ene klapper te produceren voor Ultra Music Festival en Miami, sommige DJ’s zijn nog op vakantie. Steve Angello keerde terug op BBC Radio 1 en wij? Wij waren er gewoon weer met een gezonde dosis house platen om het weekend in te luiden, geen poespas, drie uur genieten! Hopen we…

Read more

Twee weken geleden draaide Sebjak een nieuwe track van de Australische dj/producer Wasteland en die hebben we gelijk uitgenodigd voor Mixed Up. Marco Lys maakte de Ultra Music Festival pre party deze avond compleet.

Wasteland, geboren als Matt Riley, is sinds kort getekend bij het nummer één boekingskantoor van Australië: 360 agency. Qua optredens is dat een erg goede zet geweest en ook zijn platen krijgen steeds meet support. Met name Maple op Fuze Records lijkt een grote release te worden.

Riley vertelt in het interview uitgebreid over de release van Maple, het begin van zijn carierre en over zijn tijd in Nederland. Ja, Wasteland heeft in Nederland gewoond en nee hij heeft geen Nederlandse roots. Uiteraard heeft hij ook een dikke guestmix voor ons gemaakt voor exclusieve tracks en edits.

Bijna een jaar geleden spraken we Marco Lys voor het laatst, dus tijd om even bij te kletsen met de Italiaanse tech house dj/producer. Met een dikke nieuwe remix op komst en Winter Music Conference in Miami op komst wilden we weten wat zijn tien favoriete tracks zijn van het moment.

Read more

Het duo Mightyfools gaat erg lekker de laatste tijd. Veel gigs in buitenland, dikke platen die flink support krijgen en nu zelfs een release op Calvin Harris zijn label.

Op Wish Outdoor liepen we het energieke dj duo nog mis, maar met Lakedance voor de deur moesten we echt even met Jelle en Andy bijkletsen. Zo verklapten ze dat ze eigenlijk nog niet wisten wat hun ‘Big Bang Show’ op Lakedance inhield.

Nu we zo’n beetje halverwege het festivalseizoen zijn willen we van dit rasechte festivalduo wel eens weten wat hun favoriete tracks deze zomer zijn. Waarop gaan Mightyfools nou echt los en wat kan je van ze verwachten tijdens Lakedance, Mysteryland en Creamfields?

Jelle en Andy zijn de vervelendste niet en hebben hun tien meest gedraaide en favoriete platen van dit moment op een rijtje gezet.

Read more

XO Live stond dit jaar bol van met name Nederlandse headliners. NERVO was wat dat betreft wel een uitzondering en uiteraard namen ze voor Mixed Up de tijd hun tien favoriete tracks op een rijtje te zetten.

De Australische tweeling Mim en Liv heeft al een flinke muzikale carrière erop zitten als songwriters. Armin van Buuren, Britney Spears, Pussycat Dolls, Kylie Minogue, ze schreven er allemaal nummers voor. When Love Takes Over van David Guetta en Kelly Rowland, geschreven door NERVO.

Inmiddels ligt de focus toch echt op hun eigen artiestenbestaan. De tweeling toert de hele wereld over en maakt de ene na de andere plaat. Sterker nog, er komt binnenkort een heus album aan waarvan Sunshine Tru Rain Clouds met Duanne Harden een voorproefje was.

Allemaal leuk en aardig, maar met zoveel gigs en muzikaliteit, wat vindt NERVO de tofste platen van dit moment? Ze vertelden het ons zelf.

Read more

Elk jaar zo rond het Amsterdam Dance Event (ADE) brengen Prok & Fitch een plaat uit die niet te weerstaan is. Die credible, toegankelijk en energiek is. Mixed Up essential waardig dus

Dit jaar was dat niet anders, het stomme is dat het uit Brighton afkomstige duo hun releases rond het ADE nooit de cut haalde. Waarom? Geen idee, want we hebben Prok & Fitch hun platen door de jaren heen grijs gedraaid.

De track Swarm kwam afgelopen zondag uit op de Toolroom Amsterdam 2012 compilatie die volgepakt is met nieuwe tracks van René Amesz, Federico Scavo, Mark Knight, Funkagenda ect. Van deze compilatie is Swarm toch echt de sterkste track wat ons betreft.

Read more